PIJLTJE 01 ROZE

Wij hebben zelf een hekel aan stockmateriaal, maar soms ontkom je er niet aan. Ook wanneer je geen eigen beeld hebt of wilt maken is het goed om op zoek te gaan naar hoogwaardige beelden die passen bij jouw merk. Maak gebruik van gratis* stockfoto’s van bijvoorbeeld:
*Houd wel rekening met de auteursrechten van deze gratis sites. Het kan namelijk zijn dat je de maker van het beeld ergens in je post moet vermelden. Je kunt ook kiezen voor betaalde sites waar je voor een paar tientjes per maand onbeperkt gebruik kunt maken van de mooiste beelden.

SCROLL NAAR BENEDEN

SCROLL NAAR BENEDEN

De compositie van je foto is ook zeker niet onbelangrijk. Velen denken dat je het belangrijkste onderwerp van je foto in het midden moet plaatsen. Maar meestal valt je onderwerp dan juist weg in de achtergrond. Maak gebruik van de regel van derden. Zet je onderwerp net links of rechts van het midden en je zult zien dat je onderwerp veel meer aandacht trekt dan wanneer je deze in het midden plaatst. Just give it a try!

5

Bewerk je foto’s! En dan bedoelen we niet het fotoshoppen van je lichaam of gezicht. Maar zorg ervoor dat je foto de juiste kleurtonatie krijgt door bijvoorbeeld de intensiteit aan te passen of de belichting net wat anders in te stellen. Je kunt zo een platte foto transformeren tot een praatplaatje die direct jouw verhaal tot leven brengt! Een paar goede bewerkingsapps zijn: Afterlight, Lightroom en VSCO.

4

Denk na over de stijl van je foto’s en trek die stijl door in elke foto die je plaatst. Hiermee creëer je herkenning en dus vertrouwen bij je volgers.
Je feed ziet er gelikt uit, mensen die je bericht voorbij zien komen herkennen direct je stijl en zullen jouw merk er meteen aan koppelen.

3

Je apparatuur is key! De kwaliteit van je foto wordt
mede bepaald door de kwaliteit van de apparatuur
waarmee je foto is gemaakt. Het is belangrijk om
content te schieten met een goede camera.

2

Gebruik waar mogelijk daglicht. Je foto’s worden hierdoor aantrekkelijker en echter. Uit onderzoek is bewezen dat mensen geneigd zijn om een foto die gemaakt is met daglicht langer en met meer aandacht te bekijken dan een foto die met kunstmatig licht is genomen.

1

SCROLL NAAR BENEDEN

Instagram is een platform waar alles draait om beeld. Is je beeld niet interessant?
Dan zal niemand je bericht lezen. Jij hebt een boodschap te vertellen en je wilt dat zo veel mogelijk mensen die meekrijgen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je content gaat maken voor Instagram. We gooien er een paar jouw kant op:

Plaatjes vullen geen gaatjes! Een foto hoeft niet perfect te zijn, maar juist écht.
De kijker moet zich kunnen verplaatsen in het plaatje wat jij schetst. Hoe maak je nou een feedwaardige foto die blijft plakken in de gedachten van jouw volgers?

PAAR INSTA TIPKES!
PIJLTJE 03 WIT PIJLTJE 02 WIT PIJLTJE 01 WIT
PIJLTJE 03 BLACK PIJLTJE 02 BLACK PIJLTJE 01 BLACK
PIJLTJE BLACK 06 PIJLTJE BLACK 05 PIJLTJE BLACK 04
PIJLTJE 03 ROZE PIJLTJE 02 ROZE PIJLTJE 01 ROZE
PAAR INSTA TIPKES!

Instagram is een platform waar alles draait
om beeld. Is je beeld niet interessant? Dan zal niemand je
bericht lezen. Jij hebt een boodschap te vertellen en je wilt dat zo veel mogelijk mensen die meekrijgen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je content gaat maken voor Instagram. We gooien er een paar jouw kant op:

Plaatjes vullen geen gaatjes! Een foto hoeft niet perfect
te zijn, maar juist écht. De kijker moet zich kunnen verplaatsen in het plaatje wat jij schetst. Hoe maak je
nou een feedwaardige foto die blijft plakken in de gedachten van jouw volgers?

SCROLL NAAR BENEDEN

1

Gebruik waar mogelijk daglicht. Je foto’s worden hierdoor aantrekkelijker en echter. Uit onderzoek is bewezen dat mensen geneigd zijn om een foto die gemaakt is met daglicht langer en met meer aandacht te bekijken dan
een foto die met kunstmatig licht is genomen.

2

Je apparatuur is key! De kwaliteit van je foto wordt
mede bepaald door de kwaliteit van de apparatuur
waarmee je foto is gemaakt. Het is belangrijk om
content te schieten met een goede camera.

3

Denk na over de stijl van je foto’s en trek die stijl door in elke foto die je plaatst. Hiermee creëer je herkenning en dus vertrouwen bij je volgers.Je feed ziet er gelikt uit, mensen die je bericht voorbij zien komen herkennen direct je stijl en zullen jouw merk er meteen aan koppelen.

4

Bewerk je foto’s! En dan bedoelen we niet het fotoshoppen van je lichaam of gezicht. Maar zorg
ervoor dat je foto de juiste kleurtonatie krijgt door bijvoorbeeld de intensiteit aan te passen of de belichting net wat anders in te stellen. Je kunt zo een platte
foto transformeren tot een praatplaatje die direct
jouw verhaal tot leven brengt! Een paar goede bewerkingsapps zijn: Afterlight, Lightroom en VSCO.

5

De compositie van je foto is ook zeker niet onbelangrijk. Velen denken dat je het belangrijkste onderwerp van je foto in het midden moet plaatsen. Maar meestal valt je onderwerp dan juist weg in de achtergrond.
Maak gebruik van de regel van derden. Zet je onderwerp net links of rechts van het midden en je zult zien dat je onderwerp veel meer aandacht trekt dan wanneer je deze in het midden plaatst. Just give it a try!

Wij hebben zelf een hekel aan stockmateriaal, maar soms ontkom je er
niet aan. Ook wanneer je geen eigen beeld hebt of wilt maken is het goed om op zoek te gaan naar hoogwaardige beelden die passen bij jouw merk.
Maak gebruik van gratis* stockfoto’s van bijvoorbeeld:
*Houd wel rekening met de auteursrechten van deze gratis sites.
Het kan namelijk zijn dat je de maker van het beeld ergens in je post
moet vermelden. Je kunt ook kiezen voor betaalde sites waar je voor een paar tientjes per maand onbeperkt gebruik kunt maken van de
mooiste beelden.

PIJLTJE 03 ROZE PIJLTJE 02 ROZE PIJLTJE 01 ROZE
PIJLTJE 03 WIT
PIJLTJE 02 WIT
PIJLTJE 01 WIT

Titel overview

Indien de overview is geactiveerd (boekenplank) komt deze tekst als omschrijving in beeld.
Volledig scherm